torsdag 24 januari 2008

Fettfria dressingar

Äcklig men fettfri majonäs men klarar du av att krydda upp den kan det bli en god dressing
En sallad behöver inte vara indränkt i olja för att smaka gott. De här recepten på fettfri eller rejält fettsnåla dressingar.


Dressing (1) 4 port4 msk nypressad citronsaft4 msk balsamvinäger2 skalade vitlöksklyftor2 tsk torkad basilikaLägg alla ingredienserna till dressingen i en mixer och kör på låg hastighet tills vitlöken är finhackad.


Dressing (2) 4 portHettar man upp mögelosten förstärks dess smak och då räcker en matsked till dressingen.3/4 dl fettfri yoghurt1 msk smulad mögelost1/2 dl nypressad cironsaft1 msk finklippt färsk gräslök1 skalad och finhackad vitlöksklyftaHäll yoghurten i en liten kastrull tillsammans med den smulade blåmögelsosten. Värm på svag värme i ett par minuter under ständig vispning tills osten smält. ta kastrullen från värman och vispa ner citronsaft, gräslök och vitlök.


Dressing (3) 4 port6 kylskåpskalla navelapelsiner1/2 dl finhackad schalottenlök (2-3 stora lökar)2 skalade och finhackade vitlöksklyftor5 msk vit balsamvinäger eller valfri fruktvinäger2 tsk sherryvinägernymald svartpeppar efter smakSkala apelsinerna och ta bort det vita. Skär ut klyftorna med en vass kniv över en skål så att fruktssaften kan samlas där. ta bort kärnorna. Pressa ut resten av fruktsaften i skålen. Lägg schalottenlök och vitlök i en panna och häll över vinäger och apelsinsaft. Rör ner svartpeppar.


Dressing (4) 4 port2 1/2 fettfri yoghurt1 msk fettfri majonnäs3 tsk curry3 msk nypressad citronsaftnymald svartpeppar efter smak1 msk dijonsenap2 msk finhackad schalottenlök (1 liten lök)Vispa samman alla ingredienserna till dressingen i en skål.

Inga kommentarer: