lördag 26 december 2009


Dags att dumpa din julångest
Knäck, korv och lata kvällar i soffan Det är inte lätt att vara hälsosam på julen. Men ha inte dåligt samvete för det. - Livet är till för att njutas, säger kostexperten och hälsobloggaren Anna Ottosson.

Julhelgen kan lätt bli en mardröm för den som är noga med figuren. Vi myser i soffan, äter fet mat, frossar i godis och sköljer ner med alkohol. För den som inte lyckas säga nej kan det leda till rejält dåligt samvete.
"Leder ingen vart"
Kostexperten Anna Ottosson vet precis hur det är. Hon har koll på hur onyttig maten är - men tycker ändå inte att man ska oroa sig för mycket för kalorierna. - Matångest leder ingen vart. Men tyvärr tror jag att det är rätt vanligt att man reflekterar över julens matfrosseri, säger hon.
Välj skinka och kål
Däremot kan det löna sig att begränsa sig lite vid julbordet. - Julmaten är dessvärre ingen hälsomat. Traditionellt julbord är ganska tungt med mycket kött och lite grönsaker. Det betyder inte att man inte kan äta alls, men däremot kan man välja ut det bästa och njuta av det.Skinka, kål och frukt är några av de mindre onyttiga alternativen. Sen gäller det att inte glömma bort att njuta ordentligt, tycker Anna Ottosson. Oavsett om man har fallit för frestelserna eller inte.Läs Anna Ottossons hälsoblogg - klicka här!

Av Lisa Jannerling lisa.jannerling@expressen.se

1 kommentar:

Johan sa...

Skön blogg måste jag säga :) - kul att du tar det med just "en nypa salt", annars tror jag man kan bli galen. Kika gärna in på min sida om du vill! Nystartad och relativt tom...