fredag 25 januari 2008

Kina gryta


Kina Gryta 4 port

1-2 gula lökar
2 morötter
1 paprika el 2 dl fryst paprika
3 ananasringar el 1 dl krossad ananas
2 dl frysta champinjoner
1-2 dl vatten
1 tsk buljongextrakt

Sötsur sås, som röres ihop kall
2 msk ketchup
2 msk honung el lönnsirap
2 msk sojasås
1 msk vinäger
1 msk maizenamjöl

Skala morötterna och skär dem i slantar. Skär paprikan i tärningar och hacka löken. Koka ihop dessa grönsaker i buljongen. När de är knappt mjuka tillsätt ananas och svampen. Låt grytan koka upp och blanda ner den sötsura såsen. Låt alltsamman få ett uppkok.
Serveras till ris, råris el cous-cous.

Tips! Detta recept kan användas på olika sätt. Om man vill woka grönsaker kan man servera den sötsura såsen till. Då tar man ingredienserna till såsen, vattnet och buljongextraktet och kokar ihop till en sås. Vid snabb matlagning går det bra att använda en påse djupfrysta wokgrönsaker.

Inga kommentarer: