fredag 28 mars 2008

Afrikansk soppa


Afrikansk soppa

Buffé nr 6 1998, sid 34

Ingredienser
Portioner: 4

1 lök
1 stjälk selleri
1 zucchini
6 små potatisar
2 msk olja
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 burk hela tomater (400 g)
1 tsk salt
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk timjan
1/2 tsk kummin
1/2 tsk kanel
1/2 tsk chilipeppar
1 burk röda bönor (kidneybönor à 400 g)

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Vegetariskt

Gör så här
Skala och hacka lök. Strimla selleri och zucchini. Skrapa eller skala små potatisar och skär i bitar. Värm olja i en gryta stor nog för soppkok. Fräs allt det gröna några minuter.Häll sedan på vatten och lägg i kryddor och koka några minuter

1 kommentar:

Anonym sa...

tusen tack för den utmärkt goda soppan.... men jag recomenderar att blanda i lite chilli sås i soppan, det ger en suverän tatch av kulören